تخریب ساختمان: تخریب ساختمان به معنای از بین بردن بخشی از سازه و یا کل آن است. این عمل میتواند به دلایل مختلفی اعم از فرسودگی، ساخت و ساز، تغییر کاربری زمین و … انجام گردد. فرآیندی که در طی تخریب صورت میگیرد، شامل: قطع تاسیسات، جداسازی مصالح غیرسازه ای، تخریب دیوارهای سازه ای، تخریب اسکلت و در نهایت جمع آوری نخاله ها میباشد.
اجرای مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان و نشریه مشخصات عمومی کارهای ساختمانی.
روش سوم : کار به صورت امانی انجام میشود و در این روش صاحبکار با گرفتن کارگر روزمزد و تهیه ابزار الات ، تخریب را انجام میدهد ولی این روش به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا تخریب خطرات و ریسک های بالایی دارد و نیاز به نیروی متخصص دارد.(این روش منسوخ شده میباشد)
پس از انجام این کار در نهایت باید نخالههای ساختمان با استفاده از کامیون و سایر وسایل نقلیه به محل مناسب حمل شوند.
وقتی برای تخریب سراغ متخصصان میروید، از شما متراژ ساختمان، نوع متریال به کار رفته، قدمت و عمر سازه را میپرسند و بعد هزینه قیمت تخریب را اعلام میکنند.
بازسازی: در برخی از موارد نیاز است تا تخریب جزئی یا کلی ساختمان برای تعمیر، مرمت و یا تغییر کاربری صورت گیرد.
استفاده از ماشینآلات سنگین مانند بیل مکانیکی، جرثقیل یا گوی تخریب، هزینه پروژه را افزایش میدهد.
این روش هم نسبتا سریع است، اما برای تخریب در بافت متراکم شهری مناسب نیست و حتی میتواند به سازههای مجاور، خطوط زیرزمینی، شبکههای آب، برق و سایر زیرساختها آسیب بزند.
عوامل موثر بر هزینه تخریب ساختمان استحکام و قدمت ساختمان
هزینه تخریب ساختمان با توجه به متراژ و تعداد طبقات، قدمت، نوع اسکلت و دیوارها، روش تخریب و میزان دسترسی پروژه محاسبه میشود.
سوالهای متداول درباره تخریب ساختمان هزینه تخریب تخریب ساختمان دیوار و سقف چه تفاوتی با هم دارند؟
نکته تکمیلی: سقف سازهها هم میتواند تخریب ساختمان بتنی، آجری یا آهنی باشند. همانطور که حدس میزنید، هزینه تخریب سازههای با سقف بتنی، از دومورد دیگر بالاتر است.
اگر بخواهیم شما را با اصول تخریب ساختمان و مراحل آن آشنا کنیم باید گفت که در وهله اول نیاز است تا مراحل اداری انجام این کار را طی کنید. در گام اول باید اقدام به اخذ مجوز از شهرداری کنید.
کوچههای تنگ و باریک انتقال ماشینآلات و تجهیزات به محل پروژه را چالشبرانگیز میکند.